Tuzda Sülün
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOS için sarmısağı rendeleyip, kıyılmış soğan, biberiye, kekik, fesleğen, mercanköşk ve tarhun otunu zeytinyağı ile birlikte havanda dövün. Parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Sosu sülünün içine ve dışına sürüp, 5 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde tuzu çukur bir kaba alıp, su ile harmanlayın. Fırın tepsisine bir miktar tuz koyup, üzerine sülünü yerleştirin. Pişerken sülünün buharının kaçmaması için kalan tuzla sülünün her tarafını kaplayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 1 saat pişirin. Servisten hemen önce tuzu kırıp sülünü porsiyonlara ayırın ve servis tabaklarına alın. Üzeri için et suyu, soya sosu, tereyağı ve unu ocağa oturtun. Çırpma teli ile karıştırıp, krema kıvamı alınca ocaktan alın. Sülünün üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL