Traverten Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur malzemesini, margarin hariç iyice yoğurup, 4 adet bezeye ayırın. Nişasta ve un ile bu bezelerden ince yufkalar hazırlayın. Üzerlerine eritilmiş margarin sürerek üst üste koyun. En üste de yine margarin sürün. Rulo biçiminde sıkıca sarıp, buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Eti, önce su dolu bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp ayırın. Eti, yemeklik doğranmış soğanla kavurun. Salça, doğranmış domates ve biber ilave edin. Tuzunu karabiberini katın. Kendi suyuyla pişirin. Suyunu iyice buharlaştırın. Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyin. Genişleterek arasına kebaptan bir kaşık koyun ve kapatın. Orta ısılı fırında pişirin. Bu arada, ayırdığınız et suyuna toz bulyonu ilave edin. Fırından aldığınız hamurları bu suyla ıslatın. Traverten şeklinde servis tabağına dizin. Üzerini sarmısaklı yoğurtla süsleyin. Tereyağında kırmızıbiberi yakıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL