Taze Sarımsak ve Soğanlı Risotto

İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan risottonun, bahar esintileriyle buluştuğu eşsiz bir tarif: Taze Sarımsak ve Soğanlı Risotto.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağını ısıtıp kıyılmış kuru soğan ve taze sarımsakları kavurun. Karışımı ocaktan alıp ince telli bir süzgeçle yağını süzün.

  • 2

    Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere orta ateşte ısınınca pirinci yağsız olarak arada bir spatulayla (pirinci kırmadan özenle karıştırmak gerekiyor) karıştırarak birkaç dakika kadar kavurun.

  • 3

    Süzdüğünüz soğan ve sarımsak aromalı zeytinyağını ekleyip karıştırın.

  • 4

    Kenarda beklettiğiniz sıcak suyu (sebze, et veya tavuk suyu) 1 kepçe kadar alıp suyunu çekene dek hafif kavurun. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.

  • 5

    En son suyunu çekince, yani pirinç tane tane kalınca ocaktan alın. Soğuk tereyağını ekleyip spatulayla birkaç kez karıştırın.

  • 6

    En son 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın. Risotto'yu servis tabağına aktarın, bekletmeden servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.