Tavuklu Yalancı Kebap

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölün. Tuzlu ve sirkeli suda 20 dakika bekletin. Bu arada tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde kesin. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, köri ve sıvıyağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletin. Patlıcanları süzüp, kurulayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp, bir peçeteye alarak yağını süzün. Kızaran patlıcanların üzerine, hazırlanan tavukları alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturun. Bir tepsiye dizin. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyin. Sarmısağı ezin. Sivri biberi ince kıyın. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip, karıştırın. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyin. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alın. Üzerini kızartıp, fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...