Tavuklu Lazanya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuğu iyice haşlayıp, irice didikleyin. Didiklediğiniz tavukları, tavuk suyu ve salça ile birkaç dakika pişirin. Diğer yanda unu, zeytinyağı ile kavurun. Pembeleşince tavuk suyu ve süt ekleyip, boza kıvamında bir sos elde edin. Büyükçe ve derin bir fırın kabına bir sıra lazanya yaprağı döşeyin. Üzerine beşamel sos yayın. Salçalı tavuktan yerleştirin. Tekar bir sıra lazanya yerleştirin. Yeniden beşamel sos yayıp, bu defa da üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Lazanyalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üste beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL