Tavuklu Kapama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Butları tencereye aktarıp, üzerine limon suyu, defne yaprağı ve tuzu ekleyin. Butların üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su katıp, butları yumuşayana dek haşlayın. Piştikten sonra butları tencereden alıp bir kenarda bekletin. Ardından pirinci birkaç su yıkayın. Tencereye sıvıyağı aktarıp, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip, biraz daha kavurun. Üzerine suyunu iyice süzdürdüğünüz pirinci ilave edin. Pirinç şeffaflaşana dek kavurun. Butların haşlandığı sıcak suyu süzerek pirincin üzerine gezdirin. Ateşten alın ve fırın kabına yayın. Butları pirincin içine hafifçe gömerek yerleştirin. Üzerine nane ve pulbiber serpin. Butların haşlandığı suyu, üç buçuk su bardağına tamamlayıp, kaynatın. Fırın kabının kenarından pirincin üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...