Tavuklu Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ENGİNARLARIN 4 tanesini, yarım limon suyu eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın. Kalan enginar ve kırmızı biberi küp doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Tereyağını bir tavada eritip kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyin ve suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Üzerine küp doğranmış enginar, arpacık soğan, dörde bölünmüş mantar, kırmızı biber ve sarmısak ekleyin. Kekik, tarhun pulbiber, karabiber ve tuz katıp sebzeler yumuşayanakadar sote edin. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tencereye en son ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Haşladığınız enginarları servis tabağına alın. Üzerine tavuklu karışımı paylaştırıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...