Tatlı ve Ekşi Soslu Karides
Bu lezzetli tarif, karidesleri tatlı ve ekşi sosla kaplayarak mükemmel bir denge sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sos için gereken malzemeyi arzu edilen miktarlarda bir tencereye koyun ve 2-3 dakika düşük ateşte kaynatıp tatlı ve ekşi sos elde edin.
-
2
Karideslerin kabuğunu temizleyin. Wok'a, 3 su bardağı ayçiçek yağı koyarak ısıtın ve ısıtılan yağın içine karidesleri koyup karıştırın. Yağdan çıkartılan karidesleri süzün. Aynı wok'a, 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave edip sebzeleri ekleyin.
-
3
İki kez tavada sallandıktan sonra, tatlı ekşi sos ve karidesleri içine katın. Sos kaynadığı zaman, boza kıvamına gelmesi için kadar nişastalı su ilave edin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL