Taratorlu Barbunya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Barbunyaları ayıkladıktan sonra 5 dakika haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyıp, zeytinyağında 5 dakika hafifçe kavurun. Küp doğradığınız domatesleri ve ince kıydığınız sarmısakları da ekledikten sonra, 5 dakika daha kavurun. Dolma biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, soğanlara ekleyin. Barbunyaları, su, tuz ve şekeri de ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Tarator hazırlamak için, ekmeği suda ıslatıp sıkın ve cevizle karıştırın. Sarmısak, sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sıcak su ilave edip blenderden geçirin. Barbunyayı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız taratoru gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...