Tahinli Lahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    LAHANANIN sap kısmı kesin ve bu kısım yukarıda kalacak şeklide su koyduğunuz büyük bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Sıcak suyun etkisiyle yapraklar yumuşadıkça tencereden alın. Büyük olanlarını ikiye kesin ve damarlarını temizleyip kenara alın. Akşamdan suda beklettiğiniz nohudu süzüp haşlayın. Daha sonra bir çatalla hafifçe ezin. Diğer taraftan içi için ince kıydığınız soğanı geniş bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinç, nohut, tahin, rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Haşlanmış lahana yapraklarını düz bir zemine alın ve içlerine hazırladığınız harçtan koyup sarın. Düz bir tencerenin tabanına birkaç lahana yaprağı serip sarmaları yerleştirin. Üzerine bir tabak kapatın ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi birlikte blenderden geçirin. Sarmaları servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip, arzunuza göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...