Selanik Usulü Kekikli Piliç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİLİCİN içini temizleyip, parçalamadan iki yana açın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine dilimlenmiş tereyağını koyun. Tuz ve karabiber ekleyip alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp, üzerine kekik serpin. Portakal suyu gezdirip, rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...