Sebze Üzerinde Tavuk Göğsü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sebzeleri jülyen doğrayın. Kaynayan sıcak suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini kese gibi ortadan ikiye açın (fakat birbirinden ayırmayın). Buzdolabı poşetinin içine koyarak dövün. Tuz ve karabiber serpin. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerinin içine, sosis ve ıspanak yapraklarını yerleştirin (her göğüse 1 adet sosis ve 4 adet ıspanak yaprağı gelecek biçimde). Rulo biçiminde sarın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağını alın. Ruloların bitiş noktası tavaya değecek biçimde tavukları yerleştirin. İki yüzünü de kızartın. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile önce arpacık soğanları, sonra küçük doğranmış domates, tuz, karabiber ve kekiği soteleyin. Limon suyu ekleyip, kıvam alana dek kaynatın. Servis yaparken tabağın ortasına sebzeleri yerleştirin. Tavuk göğüsleri verev şeklinde ortadan ikiye bölüp, tabağa koyun. Yanlarında arpacık soğan ve sosla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL