Sebze Suflesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kerevizi soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın ve kararmaması için bir kaba aktarıp, üstünü örtecek kadar limonlu suda bekletin. Havuçları soyup kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın. Pırasanın yeşil kısımlarını atıp, beyaz yerlerini önce parmak şeklinde kesin. Bu parçaları da, önce dikey olarak ortadan ikiye, daha sonra kibrit çöpü şeklinde kesin. Bu işlemlerden sonra bütün sebzeleri bir tavaya koyup, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Diğer tarafta yumurta akları ile sarılarını pişirin, ayırın. Akları mikserde kar gibi olana dek çırpın. Yağda kavrulmuş sebzeleri bir kaseye aktarıp üzerine un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Ardından yumurta akılarını da katıp karıştırın. Kalan tereyağı ile 6 adet sufle kabını yağlayın. İçlerine sebzeli karışımı pay ederek doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL