Sarımsaklı Levrek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığı temizleyip, kılçıklarını çıkardıktan sonra dört parçaya ayırın. Balık suyunu hazırlamak için kafasını ve kemiklerini bir tencereye alın. Üzerine iki buçuk su bardağı su ve bir tutam tuz katıp 15 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp kenara alın. Levrek dilimlerini yıkayıp kurulayın. Balığın tamamını içine alabilecek büyüklükteki kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi katıp sote edin. İnce kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyin. 1-2 dakika daha sote edin. Ocağı kısıp balık dilimlerini sebzelerin üzerine yerleştirin. Tuz, karabiber, pul biber ve balık suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp normal ateşte bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin ve balık dilimlerini servis tabağına alın. Tavadaki karışım sulu kalmışsa, biraz daha pişirerek çektirin. Daha sonra sosu balığın üzerine gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.