Sarmısaklı Ekşili Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru yıkayıp, tuz ve 1 çay bardağı su ile iyice şişene dek yoğurun. Kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip, yoğurmaya devam edin. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Hafifçe yassıltın. Parmağınızla ortasına hafifçe bastırıp, minik bir çukur açın. Unlanmış tepsiye dizin. Sosu için, sarmısakları soyup, dövün. Tereyağı ile çok az kavurun. Diğer malzemeyi ekleyerek, sosu hazırlayın. Bol su kaynatıp köfteleri 6-7 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartıp, servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...