Sarmısaklı Ekşili Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru yıkayıp, tuz ve 1 çay bardağı su ile iyice şişene dek yoğurun. Kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip, yoğurmaya devam edin. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Hafifçe yassıltın. Parmağınızla ortasına hafifçe bastırıp, minik bir çukur açın. Unlanmış tepsiye dizin. Sosu için, sarmısakları soyup, dövün. Tereyağı ile çok az kavurun. Diğer malzemeyi ekleyerek, sosu hazırlayın. Bol su kaynatıp köfteleri 6-7 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartıp, servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL