Sardalyalı Pazı Sarma
Sardalyalı pazı sarma, taze sardalyaların ve besleyici pazı yapraklarının ustaca birleşimiyle hazırlanan bu özel tarif, hem sağlıklı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkların kafasını ayırıp, içlerini temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Üzerindeki pulları elinizle temizledikten sonra yıkayın ve süzgece alın.
-
2
Pazının saplarını kesin. Kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin. Çıkarıp süzün.
-
3
İçi için, zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katıp, kısık ateşte 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
4
1 adet pazı yaprağını düz bir zemine serin. İçine 1 adet balık yerleştirip, üzerine iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Sarma sarar gibi sarın ve diğer pazı yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
-
5
Krema ile soya sosunu tavada bir taşım kaynatın ve orta büyüklükte bir güveç kabının içine boşaltın. Üzerine sarmaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL