Sardalyalı Açma Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İç malzeme için sardalyayı ayıklayın ve kılçığını çıkarın. Yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kıyın. Tereyağını bir tavaya alın ve kıyılmış biberi soteleyin. Kurutulmuş domatesi kaynar suda 5 dakika bekletip, süzün ve iri doğrayıp, tavaya alın. 1-2 dakika daha soteledikten sonra soya sosunu gezdirin ve ocağın altını kapatın. Balık, peynir, kekik ve kimyon katıp, karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için un, maya, toz şeker ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su katın ve yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun bir tarafına balıklı iç harçtan koyup, diğer tarafını üzerine kapatın. Parmağınızla hafif bastırarak hamurların uçlarının yapışmasını sağlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.