Sardalya Dolma
Çıtır sardalyaların içinde saklı bu lezzetli harç, sofralarınıza hem şıklık hem de zengin tatlar getiriyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkların kafasını gövdesinden ayırın. İçlerini temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Üzerindeki pulları da elinizle temizledikten sonra yıkayın ve süzgece alın.
-
2
Derin bir kapta soğan, domates, kaşar peyniri, sarımsak, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın. 1 adet sardalyayı düz bir zemine serin ve içine kaşarlı iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup, üzerine 1 adet sardalyayı kapatın.
-
3
Balık ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Önlü arkalı ızgara yapın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL