Sahanda Patlıcanlı İstavrit

Kızarmış patlıcan dilimlerinin ve çıtır istavritlerin buluştuğu pratik bir tarif
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup, ortadan ikiye kesin ve uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra elinizle sıkın ve kurulayın. Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
-
2
İstavritleri ikiye ayırmadan kelebek şeklinde açın ve orta kılçıklarını alın. Yıkadıktan sonra süzgeçte sularının süzülmesi için bekletin. Daha sonra derin bir kaba balık, patlıcan ve soya sosunu koyup, üzerine zeytinyağı gezdirin. Bu şekilde 5 dakika bekletin.
-
3
Bakır bir sahana 1 adet patlıcan, 1 adet balık olacak şekilde dizin. Balığı marine ettiğiniz yağdan 2 yemek kaşığı alıp, üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberi ince dilimleyin ve yemeğin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL