Bademli Pilav

Vitamin deposu olan badem ve lezzetli tereyağlı pilavın bir araya gelmesiyle oluşan nefis bir tarif! İşte Bademli Pilav tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika bekledikten sonra ocaktan alın. Kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp karıştırarak renkleri dönene dek kavurun. Kuş üzümünü sıcak suda 15 dakika bekletin. Sıvı yağı bir tavaya alıp, dilimlenmiş havuç ve mantarı kavurarak kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün.

  • 2

    Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana dek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Mantarlı karışımı tencereye katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince badem ve kıyılmış dereotu katın. Suyunu tamamen çekene dek pişirip, ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...