Safranlı Vezir Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pilav suyu elde etmek için, tavuk kemiklerini ve soğanı su dolu bir tencerede kaynatın. Pirinci daha sonra yıkayın. Tereyağında pirinci kavurup tuz ve üzerine üç su bardağı tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar tencerenizi kapağı kapalı olarak ocakta tutun. Daha sonra üstüne doğranmış mantarı, kabukları soyulup minik küpler haline getirilen domatesleri atın. Tuzu ve safranı serpin. Tencerenin yine kapağını kapatıp pilavı dinlendirin. 15-20 dakika sonra pilavı karıştırarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL