Rumeli (Muhacir) Usulü Ciğer Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUZU karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın. Akciğeri de aynı incelikte doğradıktan sonra, kıyma, pirinç, salça ve tüm yeşillikleri, 1 tatlı kaşığı tuz, pulbiber ve karabiberi harmanlayın. Kuzu gömleğini 3 bardak kaynar su ile çözün. Gömleği 10 eşit parçaya bölerek, her bir parçaya hazırladığınız içten koyun, bohça biçiminde katlayın. Kenarlı bir tepsiye, hazırladığınız.bohçaları yerleştirin. Kalan 3 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tepsiye ilave edin. Tepsiyi yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın. Üzerine bir kapak koyarak ocak üzerinde ağır ateşte 25 dakika pişirin. Daha sonra ateşten alıp, 200 derece fırında kuzu gömlekleri kızarana kadar tutun. Tepside kalan sos ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.