Pulbiberli pastırmalı kuru fasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. 1 çorba kaşığı tereyağında kıyılmış soğan, biber ve salçaları kavurun. İçine kurufasulye ve suyu katıp, 5 dakika pişirin. 1 kaşık tereyağında sotelediğiniz pastırmaları katın ve 15 dakika pişirmeye devam edin. İsot, kırmızı pul biber ve tuz ekleyip, kuru fasulyeyi güveç kabına alın. Isıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...