Pirpirim Aşı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Salçayı katın. Pirinç, mercimek ve bulguru ilave edin. Bunlar pişmemiş oldukları için, en altta bırakın. Ardından semizotu ve haşlanmış fasulyeleri de katıp, ocağın altını iyice kısın. Semizotu kendi suyunu bırakıp yemek helmelenmiş hale gelene kadar pişirin. Yine de suyunu kontrol etmenizde yarar olacaktır. Ateşi söndürdükten sonra, tuzla dövdüğünüz sarmısakları limon suyuna ilave edin ve bunu pişmiş olan aşınıza katıp iyice karıştırın. Sarmısaklar tuzlu olduğundan, yemeğe ayrıca tuz koymanız gerekmez. Bu yemek, yoğurt ilavesiyle daha da lezzetlenir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...