Enginarların saplarını kesip yapraklarının üst kısımlarını makasla düzeltin. Orta kısımlarındaki mor yaprakları koparıp iç kısmındaki tüylü bölümü kaşıkla temizleyin.
Yıkayıp üzerlerine 1 limonun suyunu sürün ve düz bir tencereye yerleştirin. Enginarların yarısına gelecek kadar su, 1 limon suyu, tuz ve kesme şeker koyun. Tencerenin büyüklüğünde bir parça yağlı kağıdı ıslatıp, yırtmadan sıkın ve enginarların üzerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Sudan alıp servis tabağına yerleştirin.
Sos için peyniri iyice ezip üzerine ince kıyılmış taze soğan, krema, enginarın haşlama suyundan 3 yemek kaşığı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Sosu enginarlara paylaştırın. Pul biber serpin. Dereotu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.