Patatesli Hamsi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamsileri temizleyip tuzladıktan sonra kenara alın. Patates ve soğanları temizledikten sonra yarım santimlik halkalar şeklinde doğrayın. Kırmızı biber, kereviz ve maydanozu ince kıyıp bir kapta karıştırdıktan sonra kenara alın. Fırın kabını hafifçe yağlayın. Doğradığınız soğanları kabın dibine dizip üzerine bir sıra balık yerleştirin. Kırmızı biberli karışımdan üzerine serpin. Patatesleri balıkların üzerine dizin. Bir sıra daha balık dizin. Yeniden kırmızı biberli maydanozlu karışımdan serpin. Sıvı yağı yemeğin üzerinde gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Folyoyu alıp yeniden fırına verin. Balıkların üstleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.