Palamut Dolma
ORTA
6 KİŞİLİK
Palamut dolmalar, hem şık hem de lezzet dolu bir ana yemek alternatifi sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Palamutları ayıkladıktan sonra iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın (sadece derisi kalacak).
- 2
Tavaya aldığınız tereyağında, kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık fıstık, ceviz ve balık etini ilave edip, tüm malzemeyi 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. İç harç soğuduktan sonra ikiye ayırıp, içini aldığınız balıklara pay edin ve açılmaması için kürdanla tutturun.- 3
Balıkları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın. Kızgın olmayan yağda önlü-arkalı kızartın.AŞÇININ NOTUBalığı kızartırken dışının kızarıp içinin çiğ kalmaması için, kızgın olmayan yağda kızartmaya özen gösterin. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL