Otlu Kaygana

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaba sırası ile un, yumurta, tuz, sıvıyağ ve sütü ilave edip iyice karıştırarak sos haline getirin. Pütürlü kalmaması için süzgeçten geçirin. Maydanoz, dereotu, radika ve pazıyı karışıma ekleyin. Harçtan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün ve arkalı önlü pişirin. Tüm karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Pişirdiğiniz kayganaları kenara alın. İç harcını hazırlamak için, tereyağını eritip üzerine soğanı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tüm otları ilave edip 4 dakika kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Malzemeye peyniri ekleyin ve karıştırın. Soğuduktan sonra kreplerin içine 1 çorba kaşığı otlu malzemeden koyup rulo yapın. Tümünü hazırladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 160
    derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Domatesleri közleyip kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Servis tabağına domates sosu döküp kayganaları yerleştirin. Üzerlerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...