Nohutlu Patlıcan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
NOHUDU bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suyunu süzdürün. 2 su bardağı su ekleyip haşlayın. Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Yemeklik doğranmış soğan, bütün sarmısak, halka doğranmış domates, dilimlenmiş biber ve tuzlu suyu süzdürülmüş patlıcanı tencereye kat kat yerleştirin. Haşlanmış nohudu suyu ile birlikte ekleyin. Zeytinyağı ilave edin. Limon suyu, yenibahar, tarçın, mercanköşk, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL