Mezgit Çökertme

Çıtır mezgit filetolarını kızartmış patatesle bir araya getiren tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mezgitleri ayıklayıp, kılçığını çıkarın. Izgara yaptıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
  • 2
    Jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış patatesi ayçiçek yağında kızartın ve güvecin içine alın. Üzerine ızgara balığı yerleştirin.
  • 3
    Diğer tarafta rendelenmiş domatesi bir tavaya alın. Köri, mantar ve tuzu ilave edip, harlı ateşte kaynatın. Hazırladığınız sosu balığı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...