Mezgit Çökertme
Çıtır mezgit filetolarını kızartmış patatesle bir araya getiren tarif
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mezgitleri ayıklayıp, kılçığını çıkarın. Izgara yaptıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
-
2
Jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış patatesi ayçiçek yağında kızartın ve güvecin içine alın. Üzerine ızgara balığı yerleştirin.
-
3
Diğer tarafta rendelenmiş domatesi bir tavaya alın. Köri, mantar ve tuzu ilave edip, harlı ateşte kaynatın. Hazırladığınız sosu balığı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL