Mercimekli Karnıyarık

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağlarını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan mercimeği ayıklayıp yıkayın. Yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış sivri biber ekleyin. Birkaç dakika kavurup salçayı ilave edin. Bir iki çevirip, kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domatesi katın. Biriki dakika pişirip mercimeği ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edin. Patlıcanları bir tepsiye yerleştirin. Orta kısımlarını boydan boya bir bıçakla açın. İçlerine mercimekli harçtan koyun. Tepsiye 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.