Memleket Sarması Tarifi

Aydın yöresinden çok farklı bir tarif: Memleket sarması! Akşam yemeklerinde sofranıza lezzet katacak müthiş bir tat. Memleket sarması nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın.

  • 2

    Kuzu kol parçaları una bulayıp, her iki tarafını da mühürleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.

  • 3

    Köfte harcı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

  • 4

    Etlerin pişmesine yakın köfteleri tencereye ilave edin. Pişince ocaktan alıp, üzerine maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.