Lüfer Tava

Akşam yemeğinde leziz mi leziz lüfer tava tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Lüferi temizleyip, bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin veya kağıt mutfak havlusuyla kurulayın. Bir tatlı kaşığı tuzu içine ve dışına serperek, hafifçe ovalayın.
-
2
Buzdolabında yarım saat bekletin. Balığı fileto şeklinde hazırlayın. 1 su bardağı suyu ve karbonatı büyük bir kaba koyun. Balık parçalarını önce una, sonra da silkeledikten sonra karbonatlı suya bulayın.
-
3
Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletin. Dilediğiniz bir balık sosu veya limon, kırmızı soğan, roka ve maydanoz yapraklarıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL