Limon Soslu Kuzu Şiş

Akşam yemekleri için lezzetli ve şık limon soslu kuzu şiş tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Biberiye dallarının uç kısımlarını bırakıp geriye doğru yaprakları tersten çekerek kopartın. Bir avuç dolusunu kullanmak üzere ayırdıktan sonra geriye kalanları daha sonra kullanmak için kaldırın.

  • 2

    Ayırdığınız biberiye yapraklarını ince doğrayıp derin bir kaseye alın. Kuzu eti, sarımsak, limon suyu, limon kabuğu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın. Etleri biberiye dallarına araya limon dilimleri yerleştirerek geçirin. Daha sonra streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

  • 3

    Şişleri pişirmeye başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıkarıp oda ısısına getirin. Izgarada veya fırının ızgara ayarını 200 dereceye getirip 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.