Kuşkonmazlı ve Morel Mantarı Soslu Kuzu Pirzola

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    DOMATESLERİN üstünü + şeklinde çizip sıcak suya batırın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyuduktan sonra küp doğrayın. Mantarları yıkayıp kurulayın. Patatesleri küp doğrayın. Kuşkonmazların sapını kesin ve uç kısınlarını soyun. Pirzolaları derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ilave edip, 1 saat marine edin. Daha sonra ızgarada pişirip kenara alın. Doğranmış soğanları 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Mantarları ekleyip bir dakika pişirin. Brendiyi katıp buharlaşmasını bekleyin. Patatesleri ve şarabı üzerine ekleyip 4-5 dakika pişirin. Kuşkonmazları ve domatesleri de ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Margarini katın. Pirzolaları servis tabağına yerleştirin. Üzerine kuşkonmazlı, mantarlı ve domatesli karışımı ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...