Kuşkonmazlı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BiR tencereye zeytinyağını koyup, orta ateşli ocağa alın. Isınınca tavukları atın. Önlü arkalı soteleyin. Beyaz şarabı üzerine ekleyerek tencerenin ağzını kapatın. Zeytinleri ve dolmalık fıstıkları ilave edip, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, doğranmış kuşkonmaz ve karnabaharları ekleyin (konserve kuşkonmaz kullanılıyorsa karnabaharları önce atıp, pişmesine yakın kuşkonmazları ekleyin) Piştikten sonra tencerenin altını kapatın. 1 Patatesleri rendeleyip bir kapta tuz ve biberle ovun ve suyunu sıkarak teflon bir tavaya alın. Harlı ateşte karıştırarak kavurun. 2 Patatesler yumuşayınca, ta-vanın şeklini vererek önlü arkalı kızartın. Kızartma yaparken tereyağının bir kısmını tavanın kenarlarına sürün (patatesler birbirine yapışacaktır). 3 Patatesler kızarınca, servis yapacağınız tabağa alın. Tavukları ve sebzeleri üstüne ekleyin. Tabağı dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL