Daha sonra önceden ıslattığınız mercimek ve firik bulgurunu ekleyin ve orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun. Baharatları ve sumak ekşisini katıp kısa süre daha kavurmaya devam edin.
Harcın üstünü hizalayacak şekilde sıcak su ekleyin, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve harcın en az 1 saat demlenmesini bekleyin.
Doğradığınız maydanozları harcın içine karıştırın ve süzdüğünüz kuru keleklerin içine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaları bir tencereye yerleştirin
Dolma karışımı için hazırladığınız sumak ekşisi, zeytinyağı ve su karışımını üzerine gezdirin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve ılık olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.