Kuru Fasulye
Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği yemekleri Sheraton İstanbul Esenyurt’un Executive Chef’i Serdar Özkan hazırladı. Atatürk’ün sevdiği kuru fasulye tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp suyunu süzün. Ayçiçeği yağını bir tencereye alın.
-
2
Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine 1 çay bardağı suda açılmış salçayı ilave edin. Birkaç dakika sonra fasulye, acı kırmızıbiber, sarımsak, su ve tuz ekleyin.
-
3
Yüksek ısıda 10 dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısıp, yemek suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
DİLŞAT YAŞAR