Kuru Fasulye

Türk mutfağının en kıdemlisi... En her evde pişeni... Ve her evde severek yeneni....

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    önceden yumuşatılmış kuru fasulye çömleğe alınır..
    üstünü geçecek kadar su ilave edilip kaynaması beklenir..
    başka bir yerde tereyağ- sıvıyağa incecik doğranmış soğanlar ilave edilir..
    pembeleşen soğana rendelenmiş domates ve salça ilave edilir..
    kaynayan fasulyeye soğanı ve tuzu katılarak fasulyeler ağızda dağılacak kıvama gelene kadar pişirilir..
    afiyet olsun......

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...