Kuru Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BÜYÜK bir tencerede patlıcan, biber, kabak ve acurları 5 dakika haşlayıp süzün. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yıkanmış pirinç, piyazlık doğranmış soğan, sarmısak, domates ve biber salçası, nar ekşisi, karabiber, pulbiber, tuz ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harçla kuru sebzelerin üçte ikisini doldurun. Elinizle dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip, üzerine dolmaları dizin. Dolmaların üzerine bir tabak koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL