Krepte Hamsi
Taptaze hamsilerin, incecik kreplerle buluştuğu nefis bir lezzet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle krep için derin bir kapta yumurta, un, ayçiçek yağı ve tuzu çırpın. Bu harçtan 1 kepçe alıp, yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün ve tavayı sağa sola sallayıp, dağılmasını sağlayın. Önlü arkalı kızartın ve krep harcı bitene kadar işleme devam edin.
-
2
İç harç için hamsiyi ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve yıkayıp, süzülmesi için süzgece alın. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp içine kıyılmış kırmızı ile sivri biberi koyup, kavurun. Kıyılmış mantar, sarımsak, tuz ve karabiber ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
-
3
En son balığı katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Kreplerin içine iç harcı pay edin ve kreplerin her birini 4 parmak genişliğinde sarıp, kiremit güvecin içine yerleştirin. Krema sos için krema, krem peynir ve et suyu tabletini tavaya alın. Kaynamaya başlayınca kreplerin üzerine gezdirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL