Közleme Patlıcan Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların üzerine bıçak ucu ile birkaç delik açın. Ocakta ya da fırında közleyin. Kırmızıbiberleri de aynı şekilde közleyin. Patlıcan ve kırmızı biberlerin kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp bir kaba alın. Zeytinyağı, toz şeker, limon suyu, sarımsak, dereotu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, harmanladıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...