Kiremitte Sardalya

Kiremitte sardalya, taze sardalyaların kiremitte pişirilerek hazırlanan bu özel tarif, hem göz alıcı hem de lezzet dolu bir sunum sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle balıkların kafalarını gövdelerinden ayırıp, içlerini temizleyin. Üstündeki pulları da elinizle temizledikten sonra yıkayın ve süzgece alın.
  • 2
    Piyazlık doğranmış soğanı orta boy bir güvecin dibine yayın ve üzerine balığı dizin.
  • 3
    Kabukları soyulup, kıyılmış domates, sivri biber ve mantarı derin bir kapta karıştırıp, balığın üzerine yayın.
  • 4
    Sos için köri, domates suyu ve zeytinyağını bir tavaya alıp, kaynatın. Hazırladığınız sosu karışımın üzerine boşaltın ve en üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • 5
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...