Kiraz Yaprağı Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yarmayı tuz ve 1 su bardağı su ile yoğurup, hamuru hazırlayın. Taze kiraz yapraklarını kaynar suya atıp 1-2 dakika bekletin. Kiraz yapraklarını elinizle açın. İçlerine yarmalı harçtan koyun. İnce ince sarın ve tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin ve sonra suyunu süzün. Diğer tarafta yoğurt, un, erik ekşisi ve 1 su bardağı suyu karıştırarak pişirin. Tuzunu ilave edin. Bu sosu dolmaların üzerine gezdirip, 10 dakika kaynatın. Soğanı incecik doğrayın. Bir tavada sıvıyağ ve tereyağla kavurun. Sarmaların suyundan soğana ekleyip, karıştırın ve sarmaların üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL