Kayısılı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci iyice yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye koyup eritin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Pirinci de tencereye ekleyip, tuz ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu (limon suyu, pirincin bembeyaz kalmasını sağlar) koyarak 10 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kayısıları küçük küçük doğrayın ve pilavın altını kapattıktan sonra tencereye ekleyip demlenmeye bırakın. Kırmızı biberleri minik küpler halinde doğrayın. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra, biberleri de pilava ilave edin. Üzerini fesleğen ve dereotu yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...