Kayısılı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Küp doğranmış soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ilave edip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış kayısı, kuş üzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve tavuk suyu ekleyin. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra cevizle birlikte tencereye katın. Birkaç dakika hızlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...