Katmerli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Rendelenmiş soğanı 2 çorba kaşığı tereyağında hafif soteleyin. Küçük küp şeklinde doğranmış tavuk budu ekleyip sotelemeye devam edin. Üzerine dolmalık fıstık, kıyılmış incir, badem, pirinç ilave edip, karıştırın. Patlıcanı küçük küp doğrayın. Ayrı bir yerde kızartıp, soğanlı malzemeye ekleyin. Tavuk suyunu ilave edip, pişmeye bırakın. Yarı yarıya piştiğinde (aldante) ocaktan alın. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını yuvarlak kek kalıbına sürün. Yufkanın kenarları kalıptan sarkacak şekilde kalıba yerleştirin. İçine pilavı alıp, sarkan kenarları içe doğru bohça şeklinde katlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.