Karides Mantı
Klasik mantıya denizden gelen taptaze bir yorum!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karidesi haşlayın ve suyunu süzün. İncecik kıyın. Tuz, karabiber, kimyon ve zeytinyağı ile karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serip, su bardağı ile yuvarlaklar kesin. İçine karidesli harcı yerleştirip, bohça biçiminde kapatın.
-
2
Kızgın ayçiçek yağında kızartın. Bu arada yoğurt ve ketçabı karıştırıp, mantıların yanında servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL