Kağıtta Mercan

Kağıt içinde pişirilen mercan, tüm tatlarının hapsolduğu bu zarif sunum...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığı ayıklayıp, filetosunu çıkarın. İri parçalar halinde doğrayın ve bir kenara alın.
  • 2
    Piyazlık doğranmış soğanı ayçiçek yağında kavurun. İçine kıyılmış sarımsak, sivri biber, taze soğan ve mantar ilave edip, kavurmaya devam edin.
  • 3
    Balık, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz ile karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurduktan sonra fırın tepsisine yaydığınız alüminyum folyo üzerine boşaltın.
  • 4
    Limon dilimlerini yerleştirin. Üzerine kekik serpin ve kenarlardan taşan alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...