İstiridye Sosunda Kızarmış Et Dilimleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti ince uzun dilimleyin. Yumurtanın sarısı ile akını ayırın. Akını iyice çırpın. Dilimlemiş olduğunuz etle yumurta akını elinizle iyice karıştırın. Daha sonra sos malzemelerini ayrı bir yerde karıştırıp, et karışımına ekleyin. 20 dakika marine olması için bekletin. Marine ettiğiniz karışımı bir kenara ayırarak, eti süzün. Wok'unuza yağı alıp ısıtın ve etleri yüksek ateşte renkleri değişene dek kızartın. Hemen wok'tan alın. Wok'a soğan ve zencefili alıp, 45 saniye kadar kızartın. içine eti, marine sosunu ve su ile karıştırılmış mısır ununu ekleyin. Yüksek ateşte koyulaşana dek pişirip, arzuya göre patates püresi ile servis yapın.
Püre için:
3 adet patatesi ikiye bölüp, haşlayın. Ardından 1 çorba kaşığı tereyağı,1 su bardağı süt, yarım paket krema ve rendelenmiş hindistancevizi ile mikserden geçirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri