İstavrit Güveç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle balıkları ayıklayıp , yıkayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak, kıyılmış mantar, sivri ile kırmızı biber, maydanoz, dereotu, küp doğranmış domates katın. Tüm malzemeyi iyice kavurun. Soya sosu, karabiber ve pul biber ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın. Mantarlı malzemenin yarısını güveç kabının dibine yayın. Üzerine balıkları dizin ve kalan malzemeyi boşaltın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL